Малко единично легло – помощ при избора

Категория:

 единично легло и подматрачни рамки

Преди да закупите легла или подматрачни рамки има няколко неща, на които трябва обърнете внимание – на първо и най-важно място за какво ще използвате леглото. Това може да ви се стори леко глупав въпрос и повечето хора биха отговорили, че леглото се използва за спане. Това по принцип е вярно, но понякога ситуацията може да е малко по-различна. Важно е дали леглото ще бъде използвано от дете, тийнейджър, а може би ще служи като легло за гости. Отговорът на всеки един от тези въпроси ще ви покаже колко често ще бъде използвано леглото и колко здраво трябва да бъде в съответствие с това. Тийнейджърите по принцип използват леглото си доста продължително и колкото по-големи са, толкова по-здраво ще трябва да е леглото. Легло, което ще бъде използвано от възрастни, също ще трябва да е солидно, тъй като ще трябва да може да поеме допълнителната тежест. А ако смятате да сложите леглото в стая за гости, то ще бъде използвано само от време на време, и следователно няма нужда да бъде толкова солидно, колкото легло, което се използва постоянно.

Малкото единично легло е идеално за детска стая или в случай, че спалнята, в която ще бъде сложено, е много малка. Винаги е за предпочитане да имате легло, около което имате достатъчно място, за да сменяте спокойно спалното бельо, т.е. да можете да минавате от двете му страни или да бъде лесно за преместване. Леглото, което опира близо до стените на стаята винаги е по-трудно за употреба. А и разбира се, голямо предимство е да можете да сложите нощно шкафче до горната част на леглото, защото по този начин може да използвате нощна лампа или да поставите нещо друго, като чаша вода, близо до себе си преди да легнете.

Повечето хора избират легла и подматрачни рамки по външния им вид и най-вече дизайна на горната дъска. Това е важно, защото все пак дъската е частта, която се вижда и тя трябва да подхожда на интериора на спалнята. Но не трябва да забравяте и че интериорът на спалните се променя често в много домове и следователно горната дъска и рамката на леглото трябва да бъдат подбрани много внимателно, така че да подхождат на всички бъдещи промени в обзавеждането на спалнята. От дизайнът на горната дъска зависи и къде точно ще бъде използвано леглото – в главната спалня, детска стая или стая за гости.

В главната спалня леглото обикновено е с горна дъска, която прави впечатление –  за която човек отстъпва крачка назад, за да я огледа добре и да й се възхити. Ако леглото ще е за детска стая, дъската трябва да е много по-практична, да няма много остри ъгли и т.н. Ако леглото ще е за стая за гости е препоръчително дъската да изглежда добре, за да направи стаята уютна и приятна за пребиваване.

Съществуват много модели малки единични легла и подматрачни рамки на пазара, които предлагат на клиента голям избор. Цените варират от няколко стотин до няколко хиляди лева. В зависимост от предназначението на леглото, вие сами ще решите колко пари бихте отделили за покупката. Например, едва ли ще има нужда да похарчите толкова пари за леглото в стаята за гости, колкото за това в главната ви спалня.

Въпреки че външния вид на подматрачната  рамка на леглото е много важен, не трябва да забравяте, че предназначението на леглото е да предлага добра опора на тялото и удобство по време на сън.

Когато избирате легло, винаги проверявайте дали частта, която поддържа матрака е достатъчно здрава, за да не допусне провисване на матрака в средата. Не забравяйте, че ще спите върху матрака, а не върху дъската, която се вижда. Тези части, които не се виждат са също толкова важни, колкото и останалите.