Матраци за прегръдки – дизайнът, с който държите любимия човек близо до себе си

Това е проблем, който терзае човечеството още откакто Адам за първи път легнал до Ева.
Как да държите любимия човек в прегръдките си нощем, без ръката ви да изтръпне?
Матраци за прегръдки – дизайнът, с който държите любимия човек близо до себе си
Днес, векове по-късно, хората най-сетне откриха матрака на любовта, който предлага гениално решение на този проблем.
Въпреки че централната част на матрака е един общ блок от пяна, всеки край е изграден от десет пласта, всеки от които е широк три инча.
Тези пластове са независими един от друг и лесно се раздалечават, като по този начин предоставят място, в което можете да плъзнете ръката си, за да прегърнете партньора.
Технологията на прегръщане: „Матракът на любовта може да заздрави връзката ви, - твърди  дизайнерът на продукта – защото с него можете да прекарате цялата нощ прегърнати”.
Тъй като ръката ви е обградена от пластовете, между които се намества, няма как да почувствате натиск върху нея, независимо колко дълго я държите там.
Дизайнерът на матрака допълва, че подобна аранжировка в долната част на леглото пък може да осигури за всеки, който все пак се отдели от партньора си през нощта, удобен сън по корем, при който ходилата ще попаднат между пластовете и ще се наместят удобно там.
Човекът, създал този невероятен матрак, е спечелилият множество награди дизайнер Мехди Можтабави.
Той казва, че въпреки че това е чисто технологичен дизайн, той има и емоционална мощ, както и психологическа. Г-н Можтабави, който е иранец по произход, пише: „Прегръдката е един магичен човешки акт, който ни отличава от животните.”
„Любящата прегръдка, особено между двама партньори, е едно от най-успокояващите неща. Прегръдката, близостта на телата и връзката между тях след любовния акт са много важни за заздравяване на отношенията между партньорите,” твърди г-н Можтабави.
„Това, което в повечето случаи преустановява блаженстото от прегръдката е не толкова духовна нагласа, а по-скоро физическа умора.”
Матракът, който е все още на прототипен етап, е спечелил множество награди откакто бе представен за първи път миналата година.
Някои от почитателите му обаче изтъкват един потенциален недостатък на дизайна.
Леглото може да бъде използвано само със специални чаршафи, които се огъват по индивидуалните пластове.