Предпазни покрития за матраци Грижим ли се добре за нашето легло?

Тук при нас в Snug Nights ( „Уютни нощи”) са идвали стотици хора, които заявяват: «Това не е за мен! На мен не ми е нужно предпазно покритие за матрак.»

Това всъщност е разбираемо, тъй като мнозина смятат, че човек има нужда от предпазно покритие за леглото си само в случаите на нощно напикаване, и следователно правят всичко възможно да обяснят колкото се може по-категорично, че на тях такова нещо не им трябва. Този фактор на «неудобство» обаче е абсолютно излишен, защото повечето от хората, които закупуват предпазни покрития за леглата си в днешно време въобще не страдат от подобен род проблеми – има и такива сред тях, разбира се, но по-голямата част от клиентите ги закупуват по друга причина.

Предпазни покрития за матраци. Грижим ли се добре за нашето легло?

Много често тази причина се дължи на добра домашна хигиена – когато си закупите нов матрак и искате да го запазите възможно най-дълго в този му вид, тъй като не е бил евтин и бихте желали да го смените чак, когато наистина е необходимо, а не преждевременно. Факт е, че всички се потим по време на сън – някои повече от други – но дори при лекото изпотяване потта рано или късно се просмуква през чаршафите и захабява матрака. Това е главната причина, поради която хората си закупуват предпазно покритие.

Други пък са алергични към акарите или просто не им се нрави мисълта, че ще трябва да спят в непосредствена близост с хиляди от тези миниатюрни ораганизми. Те обитават дома на всеки от нас и ако вече са минали няколко месеца от закупуването на матрака ви, той със сигурност има акари – това си е просто неизбежен факт. Ако използвате правилния вид предпазно покритие за легло обаче можете да се отървете от тях, тъй като ще измрат от глад.

Също така това е добър избор за семействата с малки деца, които често претърпяват «памперсови инциденти» или пък разливат разни течности върху матрака. Много често майките и татковците предпочитат да сложат такова покритие не само на детските легла, а и на всички останали, защото малките се катерят по всяко легло, което видят, а не само по своето.