Спалното бельо наистина е много важна част от нашето легло

Спалното бельо, което използваме, е действително много важна част от нещата, които слагаме върху леглото си, а и няма никакво съмнение, че колкото по-високо е качеството на чаршафите, които използваме, толкова по-щастливи се чувстваме, когато вечер се пъхнем в леглото за сън. Много от нас отдават значение най-вече на завивките и възглавниците, но платът, върху който лягаме също играе много важна роля за качеството на съня ни.

Спалното бельо наистина е много важна част от нашето легло

Спалното бельо трябва да ви остави с усещане за елегантен и комфортен допир, но как точно да изберете подходящите чаршафи при пазаруване и дали е сигурна максимата, че колкото по-скъпи са, толкова по-високо ще е и качеството им? Едно от най-важните неща, за които трябва да внимавате, когато търсите да си купите постелъчни комплекти, е броят на конците.

Когато аз си купувам нови чаршафи, винаги търся такива, на които пише, че броят на конците е поне 300. Ако се чудите какво е значението на броя конци, то трябва да знаете, че колкото повече са те, толкова по-удобен и мек е платът. Всеки един от нас поне веднъж е спал на чаршафи, които жулят или пък са толкова тънки, че човке може да чете вестници през тях. Прекарваме доста голяма част от живота си в сън, така че е много важно да си осигурим възможно най-приятна среда за спане.

За съжаление закупуването на спално бельо вече не е толкова лесно, колкото беше и колкото би трябвало да бъде. Може да отидете до магазина с целта да си купите обикновени бели памучни чаршафи, но така да се объркате от наличието на множество видове памучни чаршафи, че накрая да си купите тези, които не е трябвало (както се случва в повечето случаи) или пък да си купите нещо, което не искате.

Но за да са по-простички нещата, след като се уверите, че дизайнът ви допада и че цената ви устройва, погледнете и дали броят на конците е удовлетворителен за вас. За да се ориентирате, ще ви кажа, че по-евтините чаршафи от памук, муселин и други памучни комбинации обикновено са с борй на конците 150.

Грижа за вашето спално бельо

Няма кой знае какво да се знае за изпирането на спалното бельо, но все пак ще ви дам един практичен съвет, който ще ви помогне да поддържате чаршафите си в най-доба форма. След като завърши цикълът на изпиране, пуснете чаршафите през допълнителен цикъл на изплакване, за да бъдат отстранени всички остатъци от праха, тъй като те намаляват мекостта на бельото.

Не забравяйте, че спалното бельо е много важен фактор за цялостния комфорт и качество, които предлага леглото ви, и при положение, че прекарваме около една трета част от живота си там, то не е лоша идея да го направим възможно най-удобно – така че купувайте висококачествено спално бельо.