Еднолицев или двулицев матрак

Категория:

 

Въпреки че избора на еднолицеви или двулицеви матраци е до голяма степен по лични предпочитания на клиента, повечето качествени матраци от единия и другия тип все още се продават с гаранция от 10-20 години. И двата вида се износват след определен период от време. Затова трябва да претеглите предимствата и недостатъците им, за да решите за себе си кой матрак отговаря по-добре на личния ви начин на живот.

Еднолицев или двулицев матрак

Удобство

  • Не може да се каже кой от двата вида матраци – еднолицев или двулицев – е по-удобен, тъй като и двата вида имат способността да служат за различни нужди. Най-добрият начин за оценка на удобството на даден матрак е да легнете върху него и да определите вашето собствено ниво на комфорт. Уверете се, че матракът разполага с голям брой пружини.

Устойчивост

  • Двулицевият матрак вероятно ще е по-устойчив и ще бъде използван по-дълго, тъй като може да се използва от двете страни. Повечето еднолицеви матраци са произведени със специално обработени пружини за по-голяма устойчивост и по-дълготрайна употреба.

Практичност

  • За някои клиенти е трудно да преобръщат двулицевите си матраци на всеки три месеца поради физически заболявания или просто защото се отразява зле на гърба им. Еднолицевият матрак няма нужда да се преобръща.

Наличност

  • Много производители се занимават само с производство на еднолицеви матраци. Но има и производители, които все още предлагат двулицеви матраци, като „Campbell Mattress Company” и „Englander”. След въвеждането на новия стандарт за запалимост, приет от Комисията за защита на потребителите през 2007 г., вече е много по-скъпо да се произвеждат двулицеви матраци, които да отговарят на изискванията от този стандарт.

Съображения

 

  • Еднолицевите матраци се изработват от висококачествени пяни и фибри като латекс и вискоеластична пяна с памет, които се запазват в добро състояние за по-дълго време и не се износват толкова лесно. Когато не се преобръща матрака обаче, някои от слоевете пяна или вата могат да се сбият. Двулицевите матраци пък понякога се продават с гаранция, която клиентът няма да може да използва, ако не е преобръщал матрака си редовно.