Матраците и сексът – данни, базирани на информация от над 150 реални собственици

Различните видове матраци си имат своите предимства и недостатъци, що се отнася до секса.

Изброените в таблицата различни видове матраци са сравнени ипротивопоставенив зависимост от тяхнатаизползваемост за секс по сведения, получени отпоне 150 реални собственици на матраци. За повече информация, разгледайте глосара под таблицата.

Матраците и сексът – данни, базирани на информация от над 150 реални собственици

Не забравяйте, че тези данни представят най-честите, но не задължително единствени, случаи; дадена марка, моделили индивидуален матрак могатда не отговарят натези оценки.

Таблица с данни от проучването

Таблица с данни от проучването

Глосар

Матрак, подходящ за активен секс

Върху този матрак можете да се движите и завъртате лесно. С други думи леглото няма твърде голяма "теглителна сила", която би могла да обезсърчи партньорите и да ги направи по-малко активни и с по-малко желание за смяна на позите.

По-твърдите матраци, които не позволяват на партньорите да „потъват надолу” са принципно по-добри за активен секс. Леглата със запаметяваща пяна, особено тези които са с висока плътност, са най-малко подходящи за активен секс поради теглителната сила, която имат.

Еластичен

Някои матраци са по-еластични, когато се движите върху тях, за разлика от други, които остават неподвижни. Еластичността помага на някои хора да влязат в ритъм. Пружинните легла са най-еластични, тъй като на тях им липсва дебел слой от запаметяваща пяна. Латексът може да има еластичен ефект, особено латексът талалай. Леглата с въздух могат да бъдат донякъде еластични, ако са напълнени с достатъчно въздух.

Дискретен

Този вид матрак ви позволява да правите секс и никой в съседната стая да не разбере за това. Едно по-тежко легло, което поема движението, като запаметяващата пяна и латексът, често остава неподвижно и безшумно по време на секс. По-леките легла, като леглата с въздух, едва ли ще ви осигурят много дискретност, а пружинните матраци не абсорбират движението и понякога скърцат.

Устойчив

Леглото може да издържи на многократна употреба години наред, без да се счупи, да провисне или да изгуби от своите качества, придаващи комфорт и опора. Пружинните матраци като цяло имат най-много проблеми с продължителната устойчивост.

Подходящ за много пози

Свойствата на този матрак ви дават възмжност за голямо разнообразие от пози, които можете да заемате, без това да повлияе на комфорта ви. Някои видове легла са по-подходящи за едни пози, други – за друг вид пози. Например за позите, които изискват повече "теглителна сила", ще е по-подходящо легло със запаметяваща пяна. За позите, на които помага еластичността, по-подходящи са пружинните легла. Леглата с въздух, както и водните легла, с тяхното свойство да променят твърдостта си, са подходящи за по-голямо разнообразие от пози.

Удобен

Това легло е удобно за секс като цяло. В допълнение, върху коленете, лактите и ръцете се оказва минимален натиск, който иначе би причинил болка или дискомфорт.

Поддържащ

Този матрак не потъва надолу прекалено много и по този начин представлява равна повърхност с отлична опора.

Подходящ за по-бърза кулминация

Леглото има голяма „теглителна сила", която придонася за по-висока ефективност и това често води до по-бърза и по-лесна кулминация.

Цялото легло е подходящо за целта

Цялата повърхност на тези матраци е подходяща за секс – за разлика от, да речем, легло от вида Sleep Number Bed, при което може да имате проблеми при използването на средната част за удобна любовна игра.