Иновативни идеи за декорация на спалнята

Спалнята е едно от най-важните помещения, когато си строите къща. Това е мястото, което ви носи мир и комфорт след дългите неприятни, депресиращи и тежки работни дни. Но затова пък изисква постоянна поддръжка и усилия, за да остане приятна, чиста и добре обзаведена. Тази статия ще ви даде няколко полезни съвета как да декорирате спалнята си така, че тя да се превърне в красива стая с много стил и уют.
Иновативни идеи за декорация на спалнята
1) Легло и завивки!

Декорациите често струват скъпо и това може да ви откаже от идеята за декориране, особено ако нямате желание да харчите много пари за обзавеждане. Ако ви се иска да декорирате спалнята си с много стил и от сърце, но да не харчите твърде много пари, започнете с обикновените фигурални чаршафи и завивки. Това ще ви служи като ориентир за декорация на останалата част на стаята.
2) Възглавници и пердета!

Набавете си чудесни меки възглавници, които да подхождат на чаршафите. Подберете и друга приятна на вид шарка от цветове и по-малки възглавнички. Към това прибавете и пердета за прозорците, които отиват на останалите шарки, но избягвайте контрастиращите цветове, защото това само ще развали вида на спалнята ви.
3) Пастелни цветове!

Меките предразполагащи цветове са най-добрият избор за вашата спалня. Те наистина могат да повлияят благоприятно на настроението ви. Повечето от тях са от по-хладните нюанси на синьото и зеленото. На много места по света, като болници, изследователски центрове и телевизионни студиа, тези цветове се използват за неутрализиране на лоши настроения. Във вашата спалня можете да използвате тези цветове за таваните и стените, и непременно ще почувствате разликата. Ако хладните нюанси не ви се струват достатъчно уютни, опитайте с по-топли цветове като лилаво и оранжево. Не забравяйте, че отпускащите цветове могат да ви предразполагат към сън, но и да затрудняват ставането ви сутрин. Ако това е така, боядисайте част от спалнята си в жълто или в червени и тюркоазени нюанси. Но не ги използвайте за цялата спалня, защото зареждат тялото с твърде много енергия. Най-добрият вариант преди да направите избор на цвят е да тествате всеки по-топъл цвят и да видите кой точно ви действа. Допитайте се и до партньора си, за да избегнете безсънните нощи завинаги.
4) Осветление!

Едно по-деликатно осветление може да придаде невероятен облик на спалнята ви. Комплект от стенни лампи, лампи на тавана и нощни лампи до леглото ви ще направят атмосферата много по-предразполагаща и спокойна. Вместо да избирате ярко осветление, по-добре се ориентирайте към притъмените светлини, които се сливат с цветовете на стаята.
5) Картини и рамки!

Последната стъпка в декорацията на спалнята ви е да обърнете внимание на довършителните детайли. Закачете картини и рамки, които подхождат на общия интериор на спалнята. Ако са с мотиви от дивата природа, може да добавите и  картини с растителност и животни от целия свят. Или пък може да предпочетете по-романтични теми с картини на любимите ви цветя.
В края на краищата, вие заслужавате спалня, която ви носи усещане за мир. Винаги търсете и откривайте деликатни начини да подобрите нощната си почивка и да се наслаждавате на непробуден сън, и скоро ще осъзнаете, че това е мястото на вашите мечти.